Ruiten, kleur, pastel en franjes

Het is tijd om je outfits voor de lente en de zomer samen te stellen. Net zoals elk jaar hebben de grote modehuizen hun best gedaan om allerlei frisse en nieuwe ontwerpen te creëren. Voor vrouwen die van jurken houden is er een keuze tussen verschillende stijlen. De meest opvallende trend voor 2018 is het gebruik van stoffen met ruiten. Binnenkort zal je overal dat patroon terugvinden, want stoere, kleurrijke ruiten zijn de trend van deze lente en zomer. Je zal ze terugvinden op stoffen die gedrapeerd werden over schouders of op overweldigende, zwierige, lange jurken.

Een tweede trend die je bij verschillende ontwerpers terugvindt, zijn combinaties in een heldere basiskleur. Haal dus gerust dat gele of oranje zomerjurkje uit de kast en koop er een stel even fel gekleurde schoenen bij, je zet meteen de juiste toon. Wil je opvallen en heb je de moed om dat kleine beetje verder te gaan, accentueer dan met enkele jaren ‘80 schouderstukken. Je moet natuurlijk een echte trendsetter zijn om net dat evenwicht te vinden tussen stijlvolle nostalgie en smakeloze kitsch.

Hou je niet van felle kleuren? Dan is de pastel trend misschien meer jouw smaak. Het volgende seizoen zullen zacht roze en lila de toon zetten. De jurkjes stralen een klassieke, zachte vrouwelijkheid uit, maar door de monochrome vlakken en de rijke stoffen wordt het toch allemaal niet te jong of meisjesachtig. Dit soort van outfit heeft geen bloemetjes of motiefjes nodig, wel een strakke lijn en een flinke dosis charisma.

Jaren 80 stijl pastel jurken

Ten slotte kan je deze lente en zomer jezelf volledig laten gaan met een massa franjes, rushes en glitter. Hoe meer decoratie en textuur jouw zomerjurkje tooien, hoe beter. Ook het gebruik van veren is weer in. Hou het allemaal monochroom, maar luxueus en fabuleus, zo voel je je alsof je op de catwalk paradeert terwijl je op een zonnige namiddag door de stad wandelt.